P&E Fastigheter hyr ut till PMU Second Hand i Västerås

P&E Fastigheter har tecknat hyresavtal med PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, avseende en 4 400 kvm stor butikslokal i handelsområdet Erikslund i Västerås. Där planerar PMU att öppna Sveriges största second hand-butik innan sommaren.

PMU är pingstförsamlingarnas biståndsorganisation och en av Sveriges större sådana. Tillsammans med svenska församlingar och lokala samarbetspartners arbetar PMU lokalt och globalt för att bekämpa fattigdom och verka för utveckling och rättvisa i cirka 32 olika länder runt om i världen. Organisationen arbetar både med långsiktiga utvecklingsprojekt och humanitära katastrofinsatser. I Sverige driver PMU i samarbete med lokala församlingar 54 second hand-butiker runt om i hela landet och nu är det dags att öppna en i Västerås. Det blir den största och samtidigt den första att etableras i ett sådant här handelsområde.

– Vi är väldigt glada över att PMU Second Hand öppnar och kompletterar det redan breda utbudet av butiker och verksamheter på handelsområde Erikslund. Etableringen kommer befästa Erikslund som ett attraktivt handelsområde och bidra till fortsatt tillväxt i området, säger Björn Pellnor, kommersiell förvaltare på P&E Fastigheter.

– Vi på PMU ser detta som en fantastisk möjlighet att fortsätta vara med och utveckla second hand-branschen genom att etablera butik i ett stort handelsområde. Det är bra för miljön och för Västeråsarna. Intresset för second hand ökar hela tiden och i samverkan med myndigheter och den lokala Pingstförsamlingen i Västerås kommer vi att kunna hjälpa människor som i dag står utanför den reguljära arbetsmarknaden in i arbete. Det känns väldigt spännande. Samtidigt får vi genom överskottet från försäljningen möjlighet att vara med och bekämpa den ökande fattigdomen och utsattheten i världen, säger Mats Hillerström, verksamhetschef för PMU Second Hand.

Fastigheten som PMU Second Hand intar ägs av Sveafastigheter Fersen II, ett partnerskap mellan Brunswick Real Estate och Partners Group.

För ytterligare information, kontakta:
Björn Pellnor, kommersiell förvaltare, P&E Fastigheter
Telefon: 036-440 89 07
E-post: bjorn.pellnor@poefastigheter.se

Mats Hillerström, verksamhetschef, PMU Second Hand
Telefon: 010-252 02 10
E-post: mats.hillerstrom@pmu.se

Mer information om P&E Fastigheter finns på www.poefastigheter.se.
Mer information om PMU finns på www.pmu.se.  


P&E Fastigheter är en kalmarbaserad fastighetsutvecklings- och förvaltningskoncern i stark tillväxt. Vi erbjuder kvalificerade fastighetsrelaterade tjänster som skapar förädlat kapital. Idag har vi uppdrag över stora delar av landet med kontor i Kalmar och Jönköping. Vi präglas av nyfikenhet, entreprenörskap, prestigelöshet och gott samarbete. Positiv framtidsanda är en stor drivkraft i företaget.