Omsättningsrekord för Hansa City 2021

2021 har varit ett rekordår omsättningsmässigt för Hansa City med en detaljhandelsomsättning på 3,1 miljarder kronor. En ökning med ca 200 miljoner kronor jämfört med 2020.

– Vi är fantastiskt stolta och glada över att Hansa City fortsätter i en utmanande tid att visa bra tillväxt, säger Jan-Christer Nilsson, P&E Fastigheter. Det är ett kvitto på att vi har väldigt attraktiva och duktiga butiker i ett starkt handelsområde.

Under 2021 nyetablerade ChopChop och Jureskogs i området. Båda har fått en utmärkt start och har också tillsammans skapat ca 75 nya arbetstillfällen.

Modehuset i området kommer under året att genomgå en rejäl kommersiell uppgradering. Dollarstore kommer att nyetablera efter sommaren och etableringstrycket är fortsatt stort för Hansa City. Hade tillgång till ytor funnits kunde vi nyetablerat ytterligare starka koncept på ca 5 000 m².

Hansa City har idag handelsytor på drygt 100 000 kvadratmeter och hela området är fullt uthyrt. Det är sydöstra Sveriges ledande handelsplats med ett 50-tal butiker i området och starka aktörer inom dagligvaror, bygg, trädgård, hemelektronik, sport och mode.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
J-C Nilsson, P&E Fastigheter AB
Telefon: 070-309 72 83

Charlotte Walldén, P&E Fastigheter AB
E-post: charlotte.wallden@poefastigheter.se

Mer information om Hansa City finns här.