Nu står Kalmars första P-hus redo!

Välkommen på pressinformation och invigning.
Tisdag 1 november kl. 12.00
Plats: ytan framför inkörsportarna till P-huset Linné på Linnéstaden

På tisdag den 1 november börjar bilarna rulla in i det nu färdigställda P-huset på Linnéstaden. P&E Fastigheter har utvecklat tomten tillsammans med PEAB och inviger nu sitt senaste projekt.

Mattias Höglander projektledare på P&E Fastigheter berättar att P-huset Linné, som är i sex våningar, rymmer hela 630 platser. Det är förberett för ett 20-tal laddplatser men kan utvecklas till fler allt eftersom behovet ökar. Även utvändigt är det förberett för ett 10-tal snabbladdpunkter vilket ger en god service till boende och de som arbetar i området. Förutom de boende kommer Polisen och det framtida häktet att nyttja P-huset för sina fordon.

”Det har varit en snabb byggprocess på ca ett år för att färdigställa byggnaden” berättar Fredrik Karlsson, arbetschef på PEAB i Kalmar. ”Byggkostnaden har varit runt 95 miljoner kronor och intressant att veta är att allt dagvatten från parkeringsytan fördröjs i en damm söder om byggnaden för att undvika översvämningar.”

Redan 2002 påbörjades planarbetet för Linnéstaden och nu växer hus efter hus fram i området. Näst på tur är inflyttning i Puman 2 som innehåller 144 hyresrätter och samtidigt byggs 44 bostadsrätter i BRF Geologen ett stenkast bort.

Ett flertal hyresgäster i Puman 2 har bokat p-plats i p-huset och är inbjudna till invigningen där bl. a. kommunalrådet Johan Persson kommer att hålla tal. Man bjuds därefter på en värmande soppa till lunch.

”Något som inte syns än, men som kommer att förgylla vyn framöver, är de blandade klängväxter som skall planteras för att klänga längs med fasaderna. Det kommer ta ett par år, men när det vuxit till sig kommer det bli otroligt levande och fint” berättar Fredrik Karlsson PEAB.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Höglander, projektledare, P&E Fastigheter
Mail: mattias.hoglander@poefastigheter.se
Tel. 0706-79 04 10