Vi söker en koncernekonom till P&E Fastigheter

Om du trivs i en roll där arbetsuppgifterna ställer höga krav och du får stort ansvar över dina områden. Om du vill bli en del av ett tight team med ett prestigelöst samarbete. Då tror vi att tjänsten som koncernekonom hos P&E Fastigheter är något för dig!

Tjänstebeskrivning

Som Koncernekonom hos P&E Fastigheter har du ett helhetsansvar för koncernens redovisning och ekonomiska frågor kopplade till det. P&E-koncernen består av ca 230 bolag. Du ansvarar för koncernredovisning och konsolidering, vilket inkluderar kvartals- och årsbokslut. Därtill ingår rapportering till ledning och styrelse. Du ansvarar för framtagandet av delårsrapporter och årsredovisningar som en del av P&E:s externa finansiella rapportering.

Du fungerar som ett viktigt stöd till flertalet funktioner både inom och utanför organisationen och rollen skapar förutsättningar för en härlig kombination av rådgivning, finansiell analys, kontroll och uppföljning av resultat på olika nivåer. Du ger support till koncernens bolagsekonomer och controllers i redovisnings- och rapporteringsfrågor. Finansierings- och skattefrågor samt koordinering i samband med transaktioner ligger också i ditt ansvar.

Deltagande i projekt avseende redovisning, rapportering, intern kontroll och övriga frågor som hanteras ur ett koncernperspektiv är en del av rollen, likväl som att arbeta med utveckling av koncernövergripande processer rutiner och utveckling av system.

Placering är i Kalmar och du rapporterar till CFO.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har bred erfarenhet av redovisning, koncernredovisning och/eller revision. Du är trygg i, och har ett stort intresse för redovisning och gärna kunskap inom fastighetsekonomi.

I denna roll lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi ser att du är analytisk och självgående samt har ett professionellt förhållningssätt samtidigt som du trivs i en entreprenöriell och familjär atmosfär. För att ge bästa möjliga stöd är det viktigt att du har verksamhetsförståelse, ett helhetsperspektiv och att du kan relatera till människor på ett lyhört sätt.

Du förstår värdet av att kunna prioritera och planera ditt arbete, där du har flexibiliteten att kunna jobba med långsiktigt perspektiv samtidigt som du hanterar adhoc-situationer som uppkommer med kort varsel.

Rollen innebär tät dialog med personer både internt och externt, vilket ställer krav på att du tycker om att kommunicera och att bygga ditt nätverk. Du inger förtroende, har god samarbetsförmåga och är bra på att se nya möjligheter.

Din IT-mognad är hög likväl som dina kunskaper i Excel. Därtill talar och skriver du svenska obehindrat.

Låter det intressant?

Vår samarbetspartner i den här rekryteringen är rekryteringsföretaget Premier. Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marie Salebäck, telefon 072-0908980 eller e-post marie.saleback@premier.se.

Din ansökan skickar du in via Premiers hemsida, www.premier.se, senast fredagen den 17 februari 2023. I den här rekryteringen kommer vi arbeta med löpande urval, så skicka gärna din ansökan redan idag.

Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV.

Välkommen med din ansökan!

 

P&E Fastigheter grundades 1991 och verksamheten var från början främst inriktad mot ekonomisk och teknisk förvaltning. Genom åren har företaget utvecklats och erbjuder idag även tjänster som fastighetsförvaltning, fastighetsutveckling, centrumutveckling, centrumledning samt bygg- och projektledning.

En nära kontakt med såväl kunder som hyresgäster är en självklarhet i vår verksamhet. Vi arbetar oberoende på marknaden vilket gör oss till en attraktiv samarbetspartner för våra uppdragsgivare. Vårt arbetsfält spänner sig över hela Sverige med kontor belägna i Kalmar, Jönköping och Stockholm.

Många av våra kunder har ett omfattande fastighetsbestånd. Det kan vara allt från bostadsfastigheter till industribyggnader och köpcentrum. Bland våra uppdragsgivare finns institutionella investerare, fastighetsbolag, kommersiella hyresgäster och myndigheter.